Corporate Venture

Dan Ouchterlony i gikk fra Schibsted Ventures til Telenor Amp.

Telenor setter opp investeringsarm - ser etter vekstselskaper

I Telenors siste kvartalsrapport, røper telegiganten at de for alvor skal begynne å investere i vekstselskaper.

Publisert Sist oppdatert

Det var i august at Shifter kunne fortelle at Dan Ouchterlony forlot sin stilling som «venture-sjef» i Schibsted for å begynne i Telenor.

I Telenors kvartalsrapport for tredje kvartal, som ble offentliggjort i dag, onsdag, kommer flere detaljer om den nye satsningen Telenor Amp.

Dette skal være et av fire forretningsområder i Telenor Group, såkalte "adjacent businesses" hvor hovedformålet er å investere i, samt bygge nordiske vekstselskaper sammen med partnere.

"Working Group 2", er et eksempel på et vekstselskap de har bygget med Cisco, og som Shifter har omtalt en rekke ganger.

"Adjacent" betyr nærliggende, og brukes ofte for å skille mellom det som er kjernen i et selskap, og det som ligger nær, men som ennå ikke er kjerne, men som representerer et vekstområde.

Fokusområdet for investeringene vil være segmenter der Telenor mener de har en ekstra fordel:

"Som IoT og sikkerhet. I vår nåværende portefølje er det 15 selskaper med en verdi på 10-15 milliarder norske kroner. Dette er en blanding av 100 prosent eide selskaper og ventureinvesteringer. Vi skal utvide denne porteføljen, realisere verdier når det er riktig, og reinvestere overskuddet i nye muligheter", skriver de i meldingen.

Skjermdump fra en presentasjon Telenor hadde på kapitalmarkedsdagen i september i år. Dette viser de nye forretningsområdene til Telenor.