teknologi

Tech-gigantenes AI-satsing fører til stadig flere masseoppsigelser 

Stadig flere av de ansatte hos teknologiganter som Microsoft og Google blir sagt opp som følge av satsingen på kunstig intelligens. 

Publisert

Flere eksperter har pekt på at teknologibransjen står overfor betydelig endringer som følge av utviklingen innenfor kunstig intelligens (AI). 

Store aktører som Google satser nemlig stort på AI, samtidig som de reduserer i ikke-strategiske områder. Blant annet skal dette både ha ført til ansettelsesbølger og til masseoppsigelser blant teknologikjempene.

Over 20.000 ansatte i teknologibransjen skal allerede ha mistet jobbene sine i 2024, ifølge en oversikt fra nettstedet layoffs.fyi, skriver CNBC.

Amazon, som fokuserer sterkt på AI, har nylig sagt opp hundrevis av ansatte i videostrømmings- og studioavdelingene, samt i Twitch livestreaming-plattformen.

I går ble det også kjent at Microsoft sier opp ytterligere 1900 personer i gaming-delen av selskapet.

Flere har også signalisert at det vil komme flere oppsigelser i tiden som kommer på grunn av satsingen på kunstig intelligens. 

Blant annet gikk toppsjefen for Google og Alphabet, Sundar Pichai, ut i forrige ute og advarte om at flere oppsigelser vil bli nødvendig i løpet av 2024. 

Pichai påpekte behovet å ta tøffe valg i tiden som kommer for å kunne finansiere selskapets ambisiøse investeringer innen AI.