krigen i ukraina

Paypal, Spotify, AirBnB og Netflix er fire av den uendelig lange listen av selskaper som sier "niet" til Russland

Tech-gigantene stenger ned i Russland én etter én

Som perler på en snor forlater de internasjonale teknologi-selskapene Russland. Kommentator sier det er sjeldent man finne så mye enighet om hva som er rett å gjøre.

Publisert Sist oppdatert

Russlands innvasjon av Ukraina har sendt sjokkbølger gjennom hele verden. Selskaper og myndigheter i Europa og USA har satt i gang et massivt økonomisk angrep på Putins Russland.

Selv om de fleste selskaper ikke er pålagt å boikotte Russland, har det ene selskapet etter det andre likevel valgt å stenge dørene i landet og for russiske bedrifter.

Både innen industri, bank, bilprodusenter og detaljhandel er det en exodus blant internasjonale aktører.

LES OGSÅ: Ukrainske utviklere melder om flere oppdrag fra Norge etter krigens utbrudd

Også de store teknologiselskapene stenger ned. Oracle, Autodesk, Microsoft, Visa, Cisco, Apple, Samsung Electronics, Netscout, SAP, EPAM Systems, Airbnb, Google, Netflix, Spotify, Twitter, Snap, Inc., Paypal - for å nevne noen.

– Dette er et bemerkelsesverdig øyeblikk når det gjelder kollektiv handling. Selv om de fleste av disse er midlertidige stans i Russland (i hvert fall foreløpig), kan jeg ikke huske sist gang jeg så så mange av disse selskapene være enige om noe, skriver kommentator i Bloomberg, Lucas Shaw.