forsikring

Konsernsjef og gründer i Hedvig, Lucas Carlsén t.v og Norgessjef Heiki Strengelsrud.

Svensk forsikringsutfordrer tapte 200 millioner

Forsikringsselskapet Hedvig, som ble grunnlagt for fem år siden med ambisjonen om å forandre hele bransjen, har nå avslørt fjorårets tall.

Publisert

Selskapet, som også har kunder i Norge, har vokst på flere fronter, inkludert premievolumet som økte fra 91 millioner kroner til 165 millioner kroner, mens premieinntektene økte fra 70 millioner kroner til 148 millioner kroner sammenlignet med året før.

En nøkkel til veksten var villaforsikringer, som økte med hele 113 prosent i løpet av året.

Det melder Breakit.

Til tross for økningene på inntektssiden økte også tapet fra 167 millioner kroner til 203 millioner kroner i løpet av 2022.

Hedvigs administrerende direktør og medgrunnlegger, Lucas Carlsén, gjentar imidlertid at dette er helt i tråd med planen, og at det tar tid og koster penger å bygge opp et forsikringsselskap.

Året har imidlertid vært tøft for Hedvig på noen områder, som at selskapet ble tvunget til å redusere arbeidsstyrken med ti prosent i september.

I tillegg ble selskapets verdi halvert til 795 millioner kroner ved slutten av året, men i mars 2023 klarte selskapet å hente inn 333 millioner kroner og fikk en ny eier i risikokapitalfirmaet Adelis.

Hedvig støttes også av kjente investorer som Karl-Johan Perssons Philian Invest, Ikea-arvingene Jonas og Mathias Kamprad og teknologiinvestoren Nicklas Storåkers, som også er styreleder.

Hedvig lanserte nylig en dyreforsikring som kan gi erstatning for omsorg for syke kjæledyr, akkurat som foreldre kan få for syke barn. Hedvig sier at deres nye forsikringsdekning tar utgangspunkt i hvordan mennesker lever i dag, og at de tilpasser forsikringsvilkårene deretter.