konkurs

Gründer Stefan Ytterborn

Svensk el-motorsykkeloppstart konkurs

Over og ut for svenske Cake etter mislykket økonomisk redning.

Publisert Sist oppdatert

Det svenske selskapet Cake, kjent for å produsere elektriske motorsykler, har erklært konkurs etter at deres forsøk på økonomisk redning mislyktes. 

Det var svenske Breakit som meldte om saken først. 

– Uvirkelig. Trist. Smertefullt, skriver gründer og daglig leder i Cake, Stefan Ytterborn i en melding til den svenske avisen. 

Selskapets styre har levert inn en konkursbegjæring.

I løpet av de siste månedene skal Cake ha stått overfor utfordringer med å skaffe nye midler. 

Ytterborn beskriver de nåværende forholdene på kapitalmarkedet som ekstremt vanskelige. Han peker på den generelle nedgangen i oppmerksomheten rundt klima og en lavkonjunktur som faktorer som har påvirket selskapets økonomi.

Det ble tydelig at Cake befant seg i økonomiske vanskeligheter da det ble avslørt at lønnsutbetalingen til de ansatte var blitt stanset, som Breakit tidligere har skrevet om. Ytterborn forklarte da at forsinkelser knyttet til den siste emisjonen var bidragsyteren til situasjonen.

Selskapet, grunnlagt i 2016, hadde sikret halvparten av de nødvendige 80 millionene for den pågående finansieringsrunden, og håpet på ytterligere støtte fra ankerinvestorene. Dessverre trakk spesifikke forpliktede aktører seg i siste øyeblikk, noe som førte til konkursen.

Cake hadde en omsetning på 99 millioner svenske kroner i 2022, men slet med et driftsresultat på -263 millioner og negativ kontantstrøm på -369 millioner, i følge Breakit. 

Med om lag 140 ansatte og tilstedeværelse i Stockholm, Los Angeles, New York, Paris og Milano, avslutter Cake sin reise etter å ha solgt omtrent 6000 elektriske kjøretøyer frem til konkursdatoen.

Artikkelen er skrevet ved hjelp av Chatgpt og desket av Shifters redaksjon.