KARRIERE

Emmy-Lou Ferreira Dos Santos blir sjef for Wanda i Sverige.

Startup henter Sverige-sjef fra Schibsted

Publisert

Logistikk- og teknologiselskapet Wanda har ansatt Emmy-Lou Ferreira Dos Santos som sjef for den svenske virksomheten.

Gründer og daglig leder Lars Syse Christiansen fortalte før jul at oppstartsselskapet var i ferd med å utvide til Sverige, og lanserte samtidig en ny delingstjeneste.

Dos Santo kommer til Wanda fra den Schibsted-eide rubrikktjenesten Blocket, hvor hun var ansvarlig for vekst innen eiendomsmarkedet. Hun har også bakgrunn fra den digitale legetjenesten Kry og Tele 2.

– Hun har et growth mindset av de sjeldne og en veldig sterk bakgrunn fra ledende online consumer-selskap, sier Syse Christiansen om nyansettelsen.

Ifølge gründeren har tjenestene til Wanda blitt godt tatt imot i Norge. Selskapet benytter ledige kvadratmeter i nærings- og industribygg, for eksempel, til lagervirksomhet. Wanda henter og leverer ting folk vil oppbevare, og lageret administreres av brukerne digitalt. I tillegg bygger selskapet tjenester på toppen av dette, eksempelvis vedlikehold av sykler.

Wanda opererer i Oslo og Stavanger her til lands, og går nå løs på Stockholm.

– Som første marked utenfor Norge gleder vi oss til å bli kjent med en ny kundegruppe - nå skal vi ha fokus på vekst og samtidig bruke innsikten vi får til å gjøre Wanda klar for ekspansjon også utenfor Norden, sier Syse Christiansen.