Børsen

Oslo Børs.

Spår exodus fra Euronext Growth

Advokater og meglere spår at vi vil se mye oppkjøpsaktivitet på Euronext Growth fremover. «Underkommunisert hvor enkelt det er å kjøpe et selskap av Growth», sier advokat til Dagens Næringsliv.

Publisert

– Reglene på Euronext Growth legger til rette for oppkjøp og fusjoner. Det er litt underkommunisert hvor enkelt det er å kjøpe et selskap av Growth, sier Anne Lise Gryte, partner i advokatfirmaet Wiersholm til DN.

I 2020 ble 54 nye selskaper notert på Oslo Børs. Strømmen av selskaper til Oslo Børs fortsatte med full fart i 2021, med 68 nye selskaper notert.

Flere av selskapene på lavterskelesbørsen har sett aksjekursen synke drastisk det siste året. Videre er det flere eiere som nå kan begynne å selge seg ut.

Den såkalte lockup-periodene, som forhindrer sentrale eiere og investorer å selge aksjene sine med en gang. De løper typisk seks til tolv måneder.

– De avtalene har løpt ut for mange og, og er i ferd med å løpe ut for enda flere. Det betyr at det er aksjer tilgjengelig i markedet, og flere som kan ønske å selge seg ned, men som sitter litt låst i aksjer med dårlig likviditet, sier Gryte til avisen.