coworking

De nye Spaces-lokalene i Markveien 57 i Oslo
De nye Spaces-lokalene i Markveien 57 i Oslo.

Spaces åpner nye lokaler på Grünerløkka

Coworking-selskapet Spaces tar over de drøyt 2100 kvadratmeterne i Markveien 57 etter Oslo kommune. 

Publisert

Det siste året har flere coworking-lokasjoner stengt og blitt lagt ned, blant annet WeWorks i Haakon VIIs gate, som i januar ble tatt over av Spaces. 

Nå har de tatt over nok et lokale på Gründerløkka i Oslo.

Det 2000 kvadratmeter store lokalet Spaces nå flytter inn i er lokalisert i Markveien 57 på og er fordelt på fem etasjer. 

Planen er å flytte inn i fjerde og femte etasje allerede i september, og de resterende til sommeren 2025, opplyser IWG (selskapet som eier Spaces-konseptet) om i en mail til Shifter. 

Oslo kommune holdt tidligere til i lokalene. 

– Vi er glade for å kunngjøre vårt seneste strategiske partnerskap-senter i Oslo sammen med Spabo Eiendom. Markveien 57 har en fantastisk beliggenhet i hjertet av Oslos mest livlige og pulserende bydeler, og blir et nytt flaggskip fra Spaces. Grunerløkka har vært høyt på prioriteringslista for områder som jeg ønsker å etablere våre sentre i, sier Moeez Asif, salgsjef for partnerskap i IWG. 

Gårdeieren Spabo Eiendom meddeler at de har opplevd etterspørsel etter coworking-lokaler på Grünerløkka en stund: 

– Spabo har i lang tid mottatt henvendelser fra små bedrifter og entreprenører som etterspør leie av mindre og fleksible kontorer på Grünerløkka.

– Når Oslo Kommune nå vil fraflytte Markveien 57 etter mer enn 20 år, ser vi endelig mulighet for å benytte denne praktfulle eiendommen til coworking, sier Jan Spandow i Spabo Eiendom. 

I fjor høst meldte flere aktører innen coworking om vanskelige tider. Aktører som 657 Oslo, Bergen.Works og TheFactory meldte alle om behov for støtteordninger for å sikre stabilitet i økonomisk usikre tider. 

Coworking er en sentral byggestein i mange gründermiljøer, der oppstartsselskapene både kan ha et sted å være, samt tilgang til et økosystem der de kan dele ideer og frustrasjoner. 

Dessuten tilbyr coworking-selskapene gjerne mer fleksible avtaler enn andre kontorutleiere, hvilket appellerer til gründerne.