KARRIERE

Siv Jensen inn i styret til Patientsky

Publisert Sist oppdatert

Tidligere finansminister Siv Jensen er valgt inn som nytt styremedlem i Patientsky Norge.

Siden PatientSky ble etablert i 2014 har selskapet blitt en markedsledende e-helseaktør i Norge. Over 70 prosent av det norske fastlegemarkedet bruker Patientskys elektroniske journalsystemer.

Selskapet har store ambisjoner for videre vekst, og på generalforsamlingen i desember ble Siv Jensen valgt inn som styremedlem i selskapet. Siv Jensen var Norges finansminister i Erna Solbergs regjering fra 2013 til 2020. Hun ledet Fremskrittspartiet fram til i fjor.

Siv Jensen trer inn i styret til Patientsky.

– Pandemien har vist oss at det er avgjørende å ha gode digitale verktøy i norsk helsetjeneste. På mange områder har vi kommet langt, men det er fortsatt mange utfordringer som må løses knyttet til blant annet samhandling på tvers i sektoren. For å få gode og effektive verktøy er det viktig at kommunene velger å samarbeide med private aktører, og ikke utvikler egne løsninger isolert og bare for seg selv, sier Jensen i en pressemelding.

– Med det særlige samfunnsansvaret vi har som foretak er det en klar styrke å få en ressurs som Jensen om bord og det vil styrke oss i arbeidet med å ta en enda tydeligere posisjon innen e-helse, sier administrerende direktør Kjell Magne Solli i Patientsky Norge.

Patientsky Norge er en del av Patientsky Group, som har utviklet en digital helseplattform, som gjør det mulig for tredjepartsleverandører å utvikle ulike digitale helsetjenester og systemer på plattformen.