retail

Shopify tilbyr infrastrukturen for

Shopify avduker venture-satsing 

Norske Sanity en profilert del av porteføljen innen ecommerce infrastuktur.

Publisert Sist oppdatert

Canadiske Shopify er en e-handelsplattform som lar enkeltpersoner og bedrifter opprette egne nettbutikker. Plattformen tilbyr brukervennlige verktøy slik at selv små retailere kan lage en profesjonell og tilpasset netthandel, inkludert betalingsprosesseringsløsninger, lagerstyring og markedsføringsverktøy. 

Etter å ha gjort strategiske investeringer i startups i flere år, avduker selskapet nå en egen corporate venture-satsing, Shopify Ventures, med en egen nettside hvor hele porteføljen presenteres.

Shopify har investert i fire hovedinndelinger, finansielle tjenester (blant annet betalings og Klarna-konkurrent Stripe), markedsføringsteknologi, global ehandel (blant annet shipping-startup Flexport) og infrastruktur for ehandel. 

Det er i den siste kategorien at Shopify har plassert den norsk-amerikanske startupen Sanity som gjør det enklere for retailere å profilere innholdet sitt på nett.  

De siste fem årene har omsetningen i Shopify økt fra en milliard dollar i 2018 til å ligge an til rundt seks milliarder dollar i år, gitt at utviklingen fra første kvartal fortsetter. Selskapet var lønnsomt i 2021, men hadde et negativt årsresultat i 2022 på 3,4 milliarder dollar.