akseleratorprogram

Sequoia er oppkalt etter de majestetiske trærne som vokser i skogen rundt San Francisco og Sillicon Vallet

Sequoia starter akselerator-program

Selskapet skyter inn én million dollar i alle deltakerne. Programmet kommer som er resultat av at konkurransen mellom VC-fond er hardere og det er viktig å få gründerne under vingene tidlig.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge den britiske startup-avisen Sifted er lanseringen av det nye akseleratorprogrammet nok et eksempel på hva investeringsselskapene gjør for å få kloa i gründerne tidligere, ettersom konkurransen er stadig blir større.

De 15 selskapene som blir tatt opp vil gjennomføre et åtte ukers program for å lære det grunnleggende om selskapsbygging fra andre bedriftsledere og entreprenører. Første versjon av programmet skal gjennomføres i Europa.

Deltakerne vil også motta en investering på én million dollar fra Sequoia.

Sequoia har fått kultstatus i VC-verden etter flere suksessfulle investeringer før startups og teknologiselskaper var noe folk brydde seg nevneverdig om. Selskapet var tidlig investor i blant annet Apple, Google og Oracle. Senere har de investert i Paypal, Instragram og Coinbase.

I Norge har Sequoia satset på gründer Andreas Mjelde og hans startup Two.

Det er også andre VC-er i Europa som har akseleratorprogrammer. I fjor lanserte SoftBank den europeiske versjonen av sitt akseleratorprogram for gründere med underrepresentert bakgrunn. Deltakere i SoftBanks program mottar også investeringer.

Accel, Atomico, Hedosophia og Lakestar er andre fremtredende VC-er med engle- eller speiderprogrammer.