Investor

Sjef i Schibsted Ventures, Jussi Lystimäki.

Schibsted trapper ned venture-satsing i Sverige og vurderer å investere i senere faser

Schibsted Ventures vender blikker hjemover.

Publisert

Schibsted (som har en majoritetspost i Shifter) omorganiserer venture-avdelingen.  Selskapets team i Stockholm trappes ned.  Flere ansatte har forlatt eller er på vei ut, 

Det skriver Breakit.

Den norske mediekonsernet har de blitt en viktig aktør i venturekapitalbransjen, med milliardinvesteringer i både svenske og norske startups i tidlige faser.

Investeringsteamet, som tidligere var fordelt mellom Sverige og Norge, styres nå fra Norge. Utfasingen begynte for omtrent et år siden da Schibsted besluttet å endre strategi.

Breakit peker på at  Martin Frey, tidligere CEO for Blocket og senere leder for Schibsted Growth, sluttet og er nå rådgiver for forskjellige scale-ups. 

Også tidligere Ventures-leder Dan Ouchterlony forlot selskapet til fordel for Telenors investeringsselskap Telenor Amp i Oslo.

Peter Grytterhielm, som har jobbet over 30 år for Schibsted og Aftonbladet, har også tatt avskjed, sammen med Richard Sandenskog, investeringsansvarlig i 16 år, som arbeidet tett med Martin Frey. Sandenskog bekrefter at han vil forlate Schibsted.

I vår sluttet også ventures-sjefen Rune Røsten, som hadde vært med siden starten.

Jussi Lystimäki, tidligere CEO for Schibsted Marketplaces i Finland, overtok Dan Ouchterlonys rolle som leder for Schibsted Ventures. Han forteller Breakit at teamet nå fungerer som et nordisk team, og at landegrensene ikke lenger eksisterer.

– Det var planen da jeg begynte i januar 2023. Vi har endret investeringsstrategien og hvilke selskaper vi vil investere i. Derfor gjorde vi teamet til et nordisk team, og medarbeiderne arbeider annerledes. De jobber ikke lenger bare for Sverige, men vi bruker talentene i større skala, sier han til avisen.  

Lystimäki antyder også at Schibsted kan komme til å ansette flere når markedet henter seg inn igjen. 

Han antyder også at det kan bli aktuelt å gå inn i selskaper som har kommet lenger i vekstløpet sitt enn det Schibsted Ventures tradisjonelt har gjort.

– Noen serie A-runder er priset på et attraktivt nivå for en investor som oss, og vi kan sikkert være interessert i å delta i oppfølgingsrunder opp til B-runder, sier han.