ENERGI

Daglig leder Lars Petter Lunden, tidligere medgründer i Nabobil og Hjemmelegene, Christian Hager (interim CTO) og salgssjef Daniel Fjærtoft utgjør gründerteamet i Smartwatt.

Satser 14,8 millioner kroner på bedre styring av varme og ventilasjon i næringsbygg

Smartwatt får nok en industrikjempe på eiersiden.

Publisert

Teknologien til oppstartsselskapet Smartwatt kobler seg opp på eksisterende systemer for varmestyring og ventilasjon i næringsbygg, og kommer med anbefalinger til forbedringer.

Blant aktørene som har benyttet seg av tjenesten som ble etablert av Lars Petter Lunden, Daniel Fjærtoft og seriegründer Christian Hager (Nabobil og Hjemmelegene) i 2020, er Teknisk Museum, Asko, Sarpsborg kommune og Oslo Universitetssykehus - blant andre.

Selskapet fikk tidlig med seg investorer, deriblant Hafslund. Nå har energikonsernet gått sammen med en annen industrikjempe, DNV, og investert ytterligere i en runde på totalt 14,8 millioner kroner.

Det skriver Finansavisen.

De eksisterende investorene Startuplab, ScaleupXQ og Boitano deltar også i runden, men ifølge avisen står de to industriaktørene for 98 prosent av summen.

Smartwatt omsatte i fjor for 1,4 millioner kroner og leverte et underskudd på 5,3 millioner kroner. De friske pengene skal ifølge gründerne vare i 18 til 24 måneder før en ny finansieringsrunde etter planen skal ta selskapet til lønnsomhet i 2026 eller 2027.