konkurs

Nathan Jirenyaa Etefa i Food Family.

Planen var å omsette for 80 millioner – nå er de konkurs

Dårlig plassering og vanskelige makroøkonomiske forhold har tvunget restauranten til å stenge. 

Publisert Sist oppdatert

Artapluss’ nye matkonsept: Food Family legger ned etter en tøff tid med manglende suksess og omsider konkurs. Gründerfabrikken melder selv at årsaken til fiaskoen var plasseringen – restauranten ligger i en rolig gate med få forbipasserende.

Da avtalene ble inngått for noen år siden, så fremtiden lys og lovende ut. Den gang lovet de investorene en omsetning på 80 millioner i 2024, og 400 millioner i 2027, oppgir Finansavisen. 

Men så endret makroforholdene seg. Det siste året har vært preget av økte priser på strøm og råvarer, og kundene har fått dårligere kjøpekraft. Dette har gjort det vanskelig for flere av Artapluss’ konsepter, blant annet pizzakjeden Mano. Flere Mano-lokasjoner har også lagt ned i det siste. 

– Det er vanskelig å bygge omsetning for en ny restaurant når bransjen står i en tøff situasjon. Vi skal selvsagt ikke bare skylde på markedsforholdene, og har tatt mye læring av å forsøke å vokse i stor geografisk spredning, sier Tobias Kvaslerud, partner i Artapluss til Finansavisne.

Administrerende direktør og nest største aksjonær i Food Family, Nathan Jirenyaa Etefa er enig i at timingen ikke var optimal.