Kunstig intelligens

Googles AI-generator: Gemini konkurrerer med flere andre techgiganter om å bruke AI til å generere bilder.

Pauser bilde­generator etter reaksjoner 

Google ser seg nødt til å stoppe Geminis AI bildegenerator midlertidig. 

Publisert Sist oppdatert

Torsdag annonserte Google midlertidig stopp av bildegeneratoren til sin nyeste AI-modell, Gemini, etter at den har generert bilder som gir «unøyaktige» historiske avbildninger. 

Det melder flere internasjonale medier om torsdag. 

Modellen, som skaper realistiske bilder basert på brukernes beskrivelser, har blitt sammenlignet med OpenAI's ChatGPT og Dall-E. 

Pausen skjer etter at noen brukere har hevdet at Gemini overkompenserer ved å generere bilder av kvinner og personer med farget hud, og plasserte dem feilaktig i historiske sammenhenger, som avbildninger av vikingkonger eller tyske soldater fra andre verdenskrig.

«Vi jobber med å forbedre slike fremstillinger umiddelbart. Gemini's bildegenerering genererer et bredt spekter av mennesker, og det er generelt sett en god ting fordi folk over hele verden bruker det. Men det treffer ikke helt her» skriver Google i en uttalelse (oversatt fra engelsk). 

De kunngjorde også en midlertidig stans i bildegenereringen av mennesker med planer om å lansere en forbedret versjon snart.

Forskning har tidligere påvist politiske skjevheter i AI-modeller, avhengig av utviklingsprosessen. 

Rob Leathern, tidligere ansatt hos Google, kommenterte behovet for unngåelse av antagelser basert på kjønn eller rase og uttrykte støtte for endringer.

Til opplysning: Artikkelen er skrevet ved hjelp av OpenAis Chatgpt. Den har blitt kontrollert og desket av Shifters redaksjon.