Energi

Administrerende direktør Andreas Thorseim var fornøyd etter salget.

Otovo selger abonnements­portefølje for 700 millioner kroner

Det norske solcelle- og batteriselskapet Otovo inngår en avtalte og selger abonnementsporteføljene for Norge og Sverige til sveitsisk kapitalforvalter. 

Publisert Sist oppdatert

Det Oslo Børs-noterte solcelle- og batteriselskapet Otovo skriver i en børsmelding fredag at datterselskapet EDEA Midco har inngått en avtale om å selge aksjene i norske og svenske abonnementsporteføljer i et samarbeid med Forte PV Sarl, en del av Swiss Life Asset Managers.

Otovo steg med 15 prosent på Oslo Børs etter nyheten kom ut.

Salget betyr frigjøring av 77 millioner kroner for Otovo, med en omtrentlig verdi på 90 millioner kroner senere.

Handelen er verdt omtrent 700 millioner kroner og tar for seg alle abonnementsavtaler startet hos Otovo i Norge og Sverige til slutten av august 2023. Otovo fortsetter å selge abonnementer til solcellepanel-prosjekter i Skandinavia for kjøper til slutten av 2024.

– Vi gleder oss over å annonsere en slik strategisk avtale med Swiss Life Asset Managers. De er en solid partner og en pådriver for energiskiftet. Denne avtalen er den første av sitt slag i Skandinavia og bekrefter at solceller på tak er et attraktivt finansielt produktn når det blir gjort gjennom en viss skala, i tillegg til at det er det raskest voksende segmentet i europeisk energibygging, sier gründer og administrerende direktør Andreas Thorsheim i Otovo.

100 prosent av aksjene til EDEA Midco i Norge og Sverige selges, og Swiss Life Asset Managers er godt fornøyd med å få på plass et selskap i energisektoren i sin portefølje.

– Dette lar våre investorer tilgang til det raskest voksende markedet av solceller på tak med en innovativ businessmodel, sier leder for fornybarenergi i Swiss Life Asset Managers, Marc Schürch.