kapitalkrise

Oda-sjef Karl Munthe-Kaas.

Oda-eier fortsetter å kappe verdien. Ned 25 prosent

– Radikalt annerledes enn for ett år siden, sier Kinnevik-sjefen i fersk rapport.

Publisert Sist oppdatert

Det svenske investeringsselskapet Kinnevik, som blant annet er storeier i norske Oda med sine 21 prosent, publiserte mandag morgen en rapport for årets andre kvartal.

– Når vi avslutter første halvdel av 2022, er miljøet vårt radikalt annerledes enn det var for ett år siden, sier administrerende direktør Georgi Ganev i en pressemelding.

Etter årets første kvartal kappet Kinnevik Oda-verdien fra 1,6 milliarder svenske kroner til 1,49 milliarder kroner. Nå senkes verdien ytterligere, til 1,2 milliarder kroner.

– Med vårt langsiktige syn på forretningsbygging og vår sterke finansielle posisjon, er vi sterkt fokusert på å støtte våre mest lovende selskaper gjennom denne nedturen, sier Ganev videre, men legger ikke skjul på at det vil bli krevende.

– Når dette er sagt, vil korrigeringen i det økonomiske miljøet sannsynligvis ha en negativ innvirkning på de av våre selskaper som er mindre motstandsdyktige.

Oda skal etter planen hente hente kapital i år, og den står ved lag, men de går ifølge leder for kommunikasjon og samfunn, Simen Sletsjøe, frem i et lavere tempo enn opprinnelig planlagt.

– Vi må forholde oss til at kostnaden av kapital øker, nå som renten har steget og kapitalmarkedene har falt. Når kapital blir dyrere vil man investere mindre aggressivt i vekst, det gjelder oss også, uttalte Sletsjøe til Shifter i juni.

Les mer: Oda trekker i bremsen