gjenbruk

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol og helsepolitisk talsperson Cecilie Myrseth (Ap).

Nye endringer i brukthandelloven 

Fra 1. juli skal det bli enklere for norsk næringsliv å selge brukte varer. 

Publisert

Stortinget har vedtatt regjeringens forslag til endringer i brukthandellova, og fra 1. juli skal  det dermed bli enklere for norsk næringsliv å selge brukte varer.

Det opplyser Nærings- og fiskeridepartementet fredag. 

– Brukthandellova har gjort det tungvint og lite lønnsomt for næringslivet å selge brukte varer. Det er ikke bærekraftig. Jeg er glad for at lovendringene trer i kraft allerede 1. juli . Dette er en god dag for miljøet, og for lommeboka, sier næringsminister Cecilie Myrseth.

Frem til nå har næringsdrivende måtte ha tillatelse fra politiet for å selge alle typer brukte varer, og måtte oppfylle tid- og kostnadskrevende krav knyttet til oppbevaring og protokollføring.

Juli vil lovens virkeområde til å kun omfatte handelsvirksomhet med brukte og kasserte varer av edelt metall, edelstener og perler, kulturgjenstander, kunstverk, samleobjekter, antikviteter, motorvogner og tilhengere til motorvogner. 

Det vil si at handel med alle andre brukte varer, som for eksempel klær, møbler og sportsutstyr ikke lenger vil være underlagt regelverket.