BOKBRANSJEN

Ny lydbok-utfordrer til Norge

Publisert Sist oppdatert

Bookbeat er en av Europas ledende strømmetjenester for e-bøker og lydbøker. Selskapet ble grunnlagt i 2015 og eies av Bonnier Books. I mai 2016 lanserte tjenesten på det svenske markedet, og i dag har Bookbeat, som har hovedkontor i Stockholm, over 100 ansatte. Tjenesten er tilgjengelig i 28 europeiske markeder, og har over 500.000 betalende brukere, hvorav de fleste er i kjernemarkedene Sverige, Finland og Tyskland.

Den nylanserte strømmetjenesten har også store ambisjoner for Norge. Målet er 100.000 norske brukere på kort tid, og avtalene med de fleste store, norske forlagene er allerede signert.

Nå har Bookbeat gjort sin første ansettelse i Norge. Marianne Vågan blir direktør for forretningsutvikling.

Marianne Vågan er direktør for forretningsutvikling i Bookbeat.

Vågan har blant annet bakgrunn som partner i Trigger og som digital utviklingssjef i Strawberry Publishing. Hun har også vært på Kapital sin 40 under 40-liste, over de mest spennende talentene i norsk næringsliv.

– Hva er bedre enn å jobbe med ett norsk forlag? Å få jobbe med alle norske forlag og forfatterne deres for å hjelpe dem å nå ut til nye lesere og lyttere.

– I tillegg er det kanskje ingenting som er så gøy som å ta rollen som utfordrer i en allerede etablert bransje, så jeg ser virkelig frem til å få være en del av Bookbeats inntog på norske markedet, sier Vågan.

Til våren kommer den nye bokloven, som med stor sannsynlighet vil ta for seg strømmetjenestene og de elektroniske formatene. Bookbeat har vært i møte med kulturdepartementet for å bidra i utredningen, skriver selskapet i en pressemelding.

– I forarbeidet med den nye bokloven kommer det frem at strømmeøkonomien fremdeles er en blindsone for både forlag og forfattere. Her trengs det at plattformer som oss er transparente, tilgjengelige og deler av den innsikten vi sitter på. Da ser jeg det som vår jobb å vise vei og jeg gleder meg til å kunne bidra, sier Vågan.