EASEE-KRISEN

Den nye laderen fra Easee blir tilnærmet lik den gamle, som ser slik ut.

«Ny» Easee-lader klar om få uker

Samme innmat - ny dokumentasjon.

Publisert

Det har lenge vært kjent at elbil-laderselskapet Easee har jobbet med å lansere en ny lader i kjølvannet av salgsforbudet som er beordret mot deres eksisterende produkter.

Nå skriver Stavanger Aftenblad at den nye laderen vil være klar om få uker, kanskje allerede i slutten av august.

Denne vil imidlertid ikke skille seg nevneverdig fra de gamle Easee-laderne. Innmaten er den samme, skriver avisen, men den tilhørende dokumentasjonspakken er ny. Det er også gjort noen justeringer i programvaren.

– Vi har gjort det vi må gjøre for å lovlig kunne kalle det et nytt produkt, sier gründer og avtroppende sjef Jonas Helmikstøl til avisen.

Det var først og fremst feil dokumentasjon knyttet til jordfeilbryteren i laderen som førte til at det svenske Elsäkerhetsverket i vår startet undersøkelser og etter hvert landet på salgsforbud mot Easees ladere. Norske myndigheter har ikke motsatt seg vedtaket, som nå skal prøves for retten i Sverige.

Flere EU-land har allerede innført salgsforbudet, og det norske oppstartsselskapet som inntil nylig ble ansett som en ledestjerne, er nå i en dyp krise.

Denne uken ble det kjent at eksisterende investorer gir selskapet et konvertibelt lån på 60 millioner kroner, samtidig som gründer Helmikstøl går av som sjef og 200 av selskapets 350 ansatte mister jobben.

Helmikstøl sier til Stavanger Aftenblad at selskapet er helt avhengig av at det nye produktet blir en suksess.