Norske Funcom kjøper svensk spillselskap

Publisert

Aktiviteten i den norske spillbransjen trender oppover. Nylig sa en av landets få rene spillinvestorer til Shifter at de har en ambisjon om at Norge om 15 år «har stjålet pallplassen fra Sverige».

Nå tar Norges mest suksessrike spillutgiver, Funcom, investorene på ordet. Selskapet kjøper seg kraftig opp i den svenske spillutvikleren The Outsiders.

De to selskapene har i en lengre periode jobbet tett sammen om det kommende rytmebaserte FPS-spillet Metal: Hellsinger. Nå er båndene blitt enda tettere, etter at Funcom har kjøpt det Stockholm-baserte spillstudioet.

The Outsiders består av veteraner fra selskap som DICE, Avalanche, King, Rovio, Fatshark og Guerilla Games. Rui Casais, daglig leder i Funcom, er begeistret over at de nå har sikret et langvarig samarbeid mellom de to selskapene.

– Den svenske spillbransjen er bemerkelsesverdig, selv i en global målestokk. Det at et land med litt over 10 millioner innbyggere står bak spillsuksesser som Minecraft, Battlefield, Tom Clancy’s The Division og mange, mange andre, er nesten svimlende og en inspirasjon for resten av den nordiske spillbransjen. The Outsiders er legemliggjøringen av kreativiteten, talentet og originaliteten som kreves for å produsere minneverdige spill som dette, sier han.

Ledelsen i The Outsiders forblir uforandret, men som et resultat av oppkjøpet er det Stockholm-baserte selskapet nå på utkikk etter flere ansatte.

Funcom er en Oslo-basert utvikler og utgiver av onlinespill til PC og konsoll. Selskapet ble grunnlagt i 1993 og er mest kjent for spill som Conan Exiles, Secret World Legends, Age of Conan og Anarchy Online. Tidlig i 2019 sikret Funcom seg rettighetene til å produsere videospill basert på Frank Herberts mestselgende science-fiction-roman Dune. Et spill basert på Dune er under utvikling og omtales som Funcoms mest ambisiøse spill til dags dato.

Denne uken kunngjorde Funcom også planer om å åpne en ny avdeling i Bucuresti, Romania, som skal bli nytt hovedkvarter for kvalitetssikring.

Fra tidligere har Funcom avdelinger i Oslo, Lisboa (Portugal) og Raleigh (USA).