Prisvinner

Jonas Rinde mottar prisen natt til tirsdag norsk tid
Jonas Rinde mottar prisen natt til tirsdag norsk tid

Norsk startup vant prestisjepris i USA

Nomono vant Innovation Awards på den amerikanske SXSW-konferansen i natt.

Publisert Sist oppdatert

Produsenten av podcast-utstyr, med seriegründer Jonas Rinde ved roret, var nominert sammen med over 50 andre startups fra hele verden spredt over 14 kategorier.

Nomono var nominert i audio-kategorien sammen med fire andre lyd-startups, Vinyl Record Music Video fra Tokyo og Mosi Nova, Happy Mama Birthing og Sound Sculpture fra USA.

Konkurrentene hadde utviklet teknologi for å spille av video med vinyl-plater, en synth-gitar med en slags ipad i stedet for strenger, en velværeplattform for gravide og en interaktiv skulptur for å skape musikk i offentlige rom.

– Dette er «Oscar for ny teknologi»! Prisen bekrefter at Nomonos teknologi vil kunne revolusjonere lydopptak, litt som da megapikselkameraer kom inn i smarttelefoner og hvem som helst kunne ta opptak av høy kvalitet, lage klipp på telefonen og dele med verden umiddelbart, sier Finn Persson som er partner i investor Spintop Ventures.

Det svenske investeringsselskapet gikk inn på eiersiden i den norske startupen i 2020.

– Med Nomonos teknologi er det ikke lenger behov for avanserte mikrofoner, kabler, lydmiksing og etterproduksjon. Du tar opp lyd av høyeste kvalitet, med romdimensjon, ved å trykke på en knapp. Det blir mye enklere å lage podcaster av høyeste kvalitet. Historien kommer i fokus i stedet for å begrense teknologien. som burde bety mye mer og mye bedre innhold. Nomono starter med podcaster, men etter hvert alt lydopptak. Og en fantastisk anerkjennelse av tech-miljøet i Trondheim, Norge og Norden, sier en fornøyd Persson.

Powered by Labrador CMS