OPPKJØP

Illustrasjonsfoto. Norske Ava Security utvikler teknologi for skybaserte overvåkningskameraer.
Illustrasjonsfoto. Norske Ava Security utvikler teknologi for skybaserte overvåkningskameraer.

Norsk overvåkningsteknologi selges til amerikanske Motorola

Motorola Solutions kjøper det fire år gamle norske IT-selskapet Ava Security, som utvikler teknologi for skybaserte overvåkningskameraer.

Publisert Sist oppdatert

Det melder den amerikanske teknologikjempen i en pressemelding.

«Oppkjøpet av Ava understreker vår ambisjon om å videreutvikle skybaserte videosikkerhetsteknologier», skriver Motorolas sjef og styreleder Greg Brown i børsmeldingen.

Prisen holdes hemmelig, men E24, som omtalte saken først, erfarer at den ligger et sted mellom 3,5 og fire milliarder kroner.

Det er to travere i norsk teknologi som står bak Ava Security, nemlig gründerdoen Odd Johnny «OJ» Winge og Fredrik Halvorsen, og deres felles investeringsselskap Ubon Partners. De selger nå sin andel på over 50 prosent.

Duoen jobbet sammen i Tandberg, og har senere solgt videokonferanseselskapet Acano til Cisco for seks milliarder kroner. Winge og Halvorsen er også tungt involvert i videoselskapet Neat, som har både Zoom og Microsoft på eiersiden.

Blant de øvrige aksjonærene i Ava er en annen kjenning fra teknologi- og oppstartsmiljøet: Skagen-gründer Tor Dagfinn Veen og hans investeringsselskap T.D. Veen. Han har tidligere investert i både Nyby, Norselab og Huma.

Flere av de ansatte var også aksjonærer i Ava.

– 40 mennesker er blitt dollarmillionærer i løpet av dagen, sier Halvorsen til E24.

Powered by Labrador CMS