Helse

Edvard Engesæth i Nurx.

Norsk helsegründer slår seg sammen med amerikansk milliardselskap

Nå har Edvard Engesæth 750.000 pasienter på kundelista, etter at Nurx og Thirty Madison samler krefter.

Publisert Sist oppdatert

Thirty Madison leverer medisiner og behandlinger for migrene, hårtap og mageproblmer, både direkte til kunden og gjennom forsinking. I 2021 hentet selskapet 140 millioner dollar til er verdivurdering på én milliard dollar, ifølge Fast Company.

Når de nå slår seg sammen med «norske» Nurx, får de en betydelig boost av kundeporteføljen.

– Dette posisjonerer oss som markedsledende «specialty care platform», og desidert størst med 750.ooo pasienter fra dag en. Pasientene er i majoriteten kvinner hos Nurx og menn hos Thirty Madison. Med flere pasienter, komplementerende tjenester, kan vi bevege oss inn i bedriftsmarkedet og forsikringssegmentet for videre vekst, sier Edvard Engesæth, som startet Nurx sammen med Hans Gangeskar.

Mens sistnevnte ikke lenger er med i den daglige utviklingen og driften av selskapet, har Engesæth ingen planer om å legge inn årene.

– Jeg kommer til å fortsette arbeidet, og dette vil akselerere vår opprinnelige visjon om å revolusjonere helsesektoren.

Nurx har sannsynligvis passert unicorn-grensa for en god stund siden, men på spørsmål om hvor mye nye helsetech-kjempen er verdt, svarer Engesæth følgende:

– Jeg har dessverre ikke mulighet til å dele noen detaljer rundt transaksjonen, annet enn at det er en sammenslåing.

– Fortsetter du som leder?

– Jeg fortsetter.

Det som startet som hjemkjøring av prevensjon, har etter hvert blitt utvidet til stadig flere produkter — blant annet hjemmetesting av HVP, celleprøver fra livmorhalsen for å screene celleforandringer, HIV-medisinen PrEP, noe som for mange amerikanere er vanskelig å få tak i både på grunn av stigma og pris.

Selskapet har fått flere storinvestorer på eiersiden, blant annet Kleiner Perkins og Union Square Ventures, Y Combinator, Reproductive Health Investors Alliance, Dreamers VC, Lowercase Capital og Triple Point Capital. Engesæth selv har investert i flere norske selskaper, blant annet klimastartupen Variable og CMS-utfordreren Sanity.