Norsk finansmegler kjøper dansk fintech

Publisert

Finansmegleren Axo kjøper det danske fintech-selskapet LendMe for å akselerere sin internasjonale vekst.

Det skriver Axo i en pressemelding. De økonomiske vilkårene for transaksjonen er ikke offentliggjort.

LendMe ble etablert i 2016 som et av de første uavhengige lånemeglerselskapene i Danmark, og tilbyr danske forbrukere tilgang til å sammenligne og motta lånetilbud fra opptil 14 etablerte banker.

Alle LendMe-ansatte fortsetter i Axo, og LendMe fortsetter som et uavhengig merke i Danmark underlagt Axo.

Oppkjøpet av LendMe beskrives som en viktig milepæl i Axos internasjonale vekststrategi, der målet er å bli den ledende fellesnordiske plattformen for finansielle produkter for privatpersoner.

– LendMe deler vår ambisjon om å gjøre det enkelt for forbrukerne å få lavere kostnader og de beste lånevilkårene. Med LendMe som en del av Axo-familien vil vi skape mer innovasjon og fortsette utviklingen av løsninger som styrker våre tilbud til både forbrukere og partnerbanker, sier Carl E. Endresen, administrerende direktør i Axo, i meldingen.

Frederik Murmann, administrerende direktør og medgründer i LendMe, mener transaksjonen er den største anerkjennelsen LendMe-teamet kunne fått.

– Vi har jobbet hardt for å gjøre det lettere for danskene å få lavere renter på lånene sine. Vår sterke vekst de siste årene viser at danskene har omfavnet vår digitale løsning.

– Selv om vi i dag har hatt mer enn 250.000 dansker til å bruke plattformen vår, er det fortsatt et betydelig vekstpotensial for LendMe i Danmark hvis vi skal nå samme nivå som våre svenske og norske naboer. Derfor har det også vært avgjørende for LendMe at vi har muligheten til å fortsette vekstreisen som en del av en større og sterkere Axo, sier han.

LendMes tre gründere fortsetter som en del av ledelsen av Axo. Frederik Murmann blir ny COO for Axo i Norden, Christoffer Nylandsted blir ny administrerende direktør i Axo i Danmark med ansvar for LendMe, mens Peter Grunnet Wang blir produktsjef i selskapet.

Alle ansatte med eierandeler i LendMe blir medeiere av Axo.

Axo er en del av porteføljen til det internasjonale private equity-fondet Corsair, som fokuserer på investeringer i finansielle tjenester, programvare og betalinger .