Obligasjonslån

Magnus Haug Wanberg og Vegard Gullaksen Veiteberg i Remarkable.

Norsk enhjørning hentet en halv milliard i obligasjonslån

Remarkable tar opp lån i obligasjonsmarkedet med en rente på nesten 12 prosent for å nedbetale banklån og investere i vekst. 

Det norske skrivebrettselskapet Remarkable gikk i forrige uke ut i investormarkedet og hentet et senior sikret obligasjonslån på 500 millioner kroner

Lånet, som ble bistått av DNB Markets og ABG Sundal Collier, har en løpetid og en rente knyttet til den norske renteindeksen NIBOR.

Selskapet må etter dette betale en rente på 11,7 prosent som tilsvarer en årlig rentekostnad på 59 millioner kroner. 

Det var Finansavisen som meldte saken først. 

– Vi vurderer vår kapitalsituasjon jevnlig og kom til konklusjonen om at dette var det beste instrumentet for oss nå, forklarer finansdirektør i selskapet Mikkel Ektvedt til Finansavisen

Ektvedt forklarer videre at valget om å ta opp gjeld fremfor å hente egenkapital handler om selskapets behov for økt arbeidskapital, spesielt på grunn av ekspansjonen inn i tredjeparts retail både i USA og Storbritannia.

Remarkable ble grunnlagt i 2013 av Magnus Haug Wanberg, og har utviklet et nettbrett som fungerer som en notatblokk. I 2022 ble selskapet klassifisert som en enhjørning, som er en betegnelse for en startup som på under ti år har opparbeidet en verdi på over én milliard dollar eller mer. 

I følge Finansavisen hadde Remarkable en rullerende omsetning på 3,1 milliarder ved utgangen av første halvår i 2023.