kompetanse

NAV-leder Jon-Harald Thorsås (til venstre) og markedsansvarlig i YIRE Carl-Arne Meyer Melin.

Nav blir pilotkunde for gründerselskapet Yire

Nav sier prosjektet vil gi gode verktøy for å kartlegge kompetanse i en bransje det har vært vanskelig for etaten å vurdere tidligere

Publisert Sist oppdatert

Sandefjordselskapet Yire utvikler tjenester for kartlegging av kompetanse ved bruk av kunstig intelligens. Tjenestene skal gjøre det enklere å finne kompetanse til prosjekter og for brukere til å finne jobb.

– Dette er et spennende og viktig innovasjonsprosjekt som kan sette oss bedre i stand til å forstå hva kandidater kan. Det er mye uformell kompetanse som mange har bruk for, men ikke tør å satse på, forteller Jon-Harald Thorsås leder i Nav Halden Aremark.

– Resultatet er at dette prosjektet vil bli gode verktøy for å kartlegge kompetanse i en bransje det har vært vanskelig for oss å vurdere tidligere. Verktøyet vil også bli viktige for samarbeidsbedrifter som sliter med å skaffe kompetansen de trenger. For oss er det viktig å bidra til at slike tjenester kommer på markedet, poengterer Nav-sjefen.

– Vil dekke behov for å finne kompetanse

Pilotprosjektet vil foregå i hele 2022, og tjenestene vil først komme til et bredere publikum i begynnelsen av 2023. Prosjektet er nærmest en sprint, og vi skal bruke kunstig intelligens-teknologien i prosjektarbeidet.

- I utgangspunktet tror vi løsningene vil dekke behov for å finne kompetanse til IT-prosjekter, men YIRE plattformen vil også bli en viktig arena for faste ansettelser, sier markedsansvarlig Carl-Arne Meyer Melin i Yire.

Yires undersøkelser, viser at det er mye ledig kompetanse blant gamere og selvlærte unge IT utviklere. Formålet med YIRE er å koble denne kompetansen med virksomheter som har behov. YIRE teknologien skal sikre kvaliteten på kompetansen slik at det blir tryggere å satse på selvlærte IT-folk.