FINTECH

Stadig flere nordmenn har kjøpt seg kryptovaluta.

Én av ti voksne i Norge eier nå kryptovaluta

420.000 nordmenn har kjøpt seg bitcoin, ether eller noen andre kryptovaluta, viser en fersk undersøkelse fra EY og Arcane Research.

Publisert

Undersøkelsen estimerer at 120.000 nordmenn har skaffet seg kryptovaluta for første gang i løpet av det siste året. Det gjør at andelen av den voksne befolkningen som eier kryptovaluta har økt med tre prosentpoeng fra syv til ti prosent.

– Stadig flere av våre norske og internasjonale kunder anvender kryptovaluta som oppgjørsform, investering, eller utvikler infrastruktur innen landskapet, sier Magnus Jones, Nordisk Blokkjede- og Innovasjonsleder i EY i en pressemelding.

Ifølge Vetle Lunde, analytiker i Arcane Research peker tallenen i undersøkelsen på at folk under 40 år til og med foretrekker kryptovaluta over aksjer. Det viser også at stadig flere også begynner å se på andre investeringsalternativer, særlig NFT-er eller Non-Fungible Tokens, som gjerne blir koblet til kryptokunst, men omfatter mye mer.

– Vi ser helt klart at brukerne blir mer avanserte. NFT-er benyttes ikke bare til kryptokunst, men også innen supply chain som verifikasjonsobjekter, og til tekniske elementer i form av eierskapsverifisering innen spill- og metaverse-verden, sier Jones.

10 prosent av dem som har kryptovaluta, har også vært involvert i NFT-er og DeFi. Majoriteten som har NFT-er benytter dette til spill og gaming, fremfor som rene investeringsobjekter.