RESULTAT

Vilde Regine Tellnes og Arve Førland Eide tror på rakettvekst for salatvegger.

Lover sunn salat fra automat: Slik gikk det med Healthy Eats i fjor

Healthy Eats leverte solid vekst i fjor.

Publisert Sist oppdatert

Oppstartsselskapet som ble gründet i 2020 av Vilde Regine Tellnes og Arve Førland Eide, leverer såkalte «food walls», eller salgsautomater fylt med ferske salater fra sentraliserte partner-kjøkken. 

Selskapet har vokst raskt, og i vår fortalte Tellnes at de hadde automater på 35 lokasjoner i Bergen og Oslo.

Det nylig offentliggjorte årsregnskapet viser at Healthy Eats omsatte for 3,37 millioner kroner i 2022, en økning på 146 prosent sammenlignet med 1,37 millioner kroner i 2021. 

Til tross for veksten i omsetning, leverte Healthy Eats et underskudd på 4,62 millioner kroner i 2022, en svekkelse fra minusresultatet på 1,62 millioner kroner året før.

Healthy Eats har satt seg ambisiøse vekstmål og har tidligere annonsert en ekspansjonsmodell inspirert av frisørkjeden Cutters. For å realisere vekststrategien sikret selskapet seg åtte millioner kroner i finansiering i fjor. 

Av årsrapporten går det frem at gründerne fortsatt kontrollerer 72,4 prosent av aksjene gjennom holdingselskapene Afe og Rios. Ketil Nereng er den største eksterne aksjonæren, med en eierandel på 5,3 prosent gjennom Acme Capital.

Tidligere i vår ble gründer Tellnes håndplukket til Richard Bransons eksklusive gründerprogram.

– Team, produkt og merkevare er jo tre suksessfaktorer - og sistnevnte har vært ganske avgjørende for oss. Vi har basert merkevaren på hvorfor vi eksisterer - istedenfor hva vi gjør. Det gjør at du kan bli et eksempel på samfunnets diskusjoner, og da er det lettere å holde seg aktuell, sa hun til Shifter i den sammenheng.

Denne saken er generert av ChatGPT og desket av en Shifter-journalist.