KARRIERE

Liv Freihow slutter i NBX etter et knapt år.

Liv Freihow slutter i krypto-jobben etter et knapt år

Tek-lobbyisten skulle gjøre kryptobransjen stueren. Nå slutter hun i Norwegian Block Exchange. – Har andre tanker for hva som er riktig strategi for selskapet, skriver hun.

Publisert Sist oppdatert

Det vekket oppmerksomhet da Liv Freihow i fjor ga seg etter 15 år i interesseorganisasjonen IKT Norge, for å ta fatt på jobben med å skape tillit til kryptobransjen hos befolkningen og myndighetene.

Turen bar til den børsnoterte kryptobørsen Norwegian Block Exchange, startet og kontrollert av Kjos-familien.

– Det som avgjorde at jeg fikk tillit til dem, er at de er så opptatt av sikkerhet og ønsker regulering velkommen. De forstår veldig godt at for å lykkes i dette «spacet», må man bygge tillit blant brukere og myndigheter, sa Freihow til Shifter.

Nå slutter hun i jobben. Det bekrefter Freihow selv på Linkedin.

– Etter noen intense og lærerike måneder har jeg valgt å si opp i NBX. Jeg har like stor tro på fremtiden for digitale valutaer, men har andre tanker for hva som er riktig strategi for selskapet enn den som er lagt. Da er det naturlig å gå ut, skriver hun.

Freihow legger til at hun er glad for at hun satset på noe nytt og ukjent i fjor.

– Jeg har lært enormt mye, ikke minst om det å bygge og drive et gründerselskap, skriver hun videre.

Riktignok skal Freihow jobber i NBX «en stund til», men rollen kommer ikke til å være utadrettet, slik stillingen hun gikk til la opp til.

Hva Freihow skal gjøre etter at hun slutter i NBX, er foreløpig uvisst. Hun ønsker ikke å kommentere saken.