Bærekraft

Prosjekteier Karen Skaali i Asplan Viak forteller at Delio gir deg en mest mulig effektiv registrering av ombruksmaterialer og -møbler på mobil eller web mens du er i felt

Lanserer verktøy som vil konkurrere om å hjelpe bygge-bransjen med å oppfylle nye krav 

Asplan Viak lanserer Delio, et verktøy som skal hjelpe byggebransjen med å digitalisere ombruk av materialer. 

Publisert Sist oppdatert

– Delio skal være enkelt å bruke uansett hvilken fagbakgrunn du har. Verktøyet hjelper deg med en mest mulig effektiv registrering av ombruksmaterialer og møbler på mobil eller web i felt, og gjør det samtidig veldig enkelt å bearbeide informasjonen i ettertid, forklarer prosjekteier Karen Skaali i Asplan Viak om den nye tjenesten som nå lanseres. 

Shifter har tidligere skrevet om Tek17 – et nytt lovverk med tekniske krav til byggverk – som pålegger alle som river bygg å gjøre en kartlegging for mulig ombruk

På bakgrunn av den nye forskriften, som ble gjeldende fra 1. juli i 2023, peker Asplan Viak på et økende behov for digitaliserte kartleggingsverktøy som kan gjøre jobben enklere – som er bakgrunnen for det nye verktøyet de lanserer. 

Ved hjelp av Delio skal man kunne organisere lokasjoner, prosjekter og ombruksmaterialer og møbler – og dele informasjonen videre med interne og eksterne samarbeidspartnere. 

– Vi opplever ganske mye usikkerhet blant våre kunder og generelt i bransjen når det gjelder nye krav og hvordan man oppfyller dem. Det har vært helt avgjørende for oss at Delio skal svare på dette, og sikre at du gjør det du skal i en ombrukskartlegging, sier Skaali. 

Ut fra beskrivelsen kan det virke som at tjenesten Delio tilbyr vil konkurrere direkte med tjenestene til oppstarter som Loopfront, som nylig inngikk et samarbeid for gjenbruk av møbler med Oslo kommune. 

Asplan Viak er et rådgivningsselskap innen plan, arkitektur- og ingeniørfag.