Akselerator

(f.v.) Thomas Hansen og Mikael Melitshenko.

Lanserer Norges første rendyrkede AI-akselerator

Smart Innovation Norway satser for fullt på oppstartsbedrifter som jobber med kunstig intelligens i nytt akseleratorprogram.

I en pressemelding skriver Smart Innovation Norway at de nå lanserer Norges første akseleratorprogram kun for startups som jobber med kunstig intelligens (AI). 

– Nå har AI-trenden virkelig blitt stor og i stor grad allment tilgjengelig. Vi vil derfor bruke vår kompetanse og vårt nettverk for å gi de beste AI-startup-ene den hjelpen de trenger for å komme raskere til markedet, uniderstreker prosjektleder Thomas Hansen.

Det er altså når den Halden-baserte forsknings- og innovasjonsbedriften skal i gang med en ny runde i desember, at de lanserer akseleratorprogrammet Launchpad AI Accelerator. 

I en periode på tre måneder skal deltakerne dermed igjennom et program som er skreddersydd for startups som jobber med AI. 

Smart Innovation Norway har drevet akseleratorprogram i åtte år, og har hatt over 200 startups på deltakerlisten. Blant annet har Völur, som Shifter har skrevet om tidligere, vært igjennom deres akseleratorprogram. 

– Vi har lang erfaring og stor suksess med å jobbe med AI både innen forskning og kommersialisering. Det er derfor naturlig for oss å tilby ett akseleratorprogram for startups som benytter denne teknologien, sier prosjektleder Thomas Hansen.