BÅT

Prototypebåten til Freepower ved navn Elin i Tønsbergs skjærgård, sommeren 2022.

Konkurs for selskapet bak folkefinansierte solcellebåter

Freepower hentet penger via folkefinansiering til en verdsettelse på 38 millioner kroner i desember. Nå er selskapet konkurs.

Publisert

153 personer satset penger på Freepower gjennom en kampanje på Folkeinvest på tampen av fjoråret. Selskapet hentet i denne runden 2,4 millioner kroner, og hadde tidligere hentet 3,7 millioner kroner på samme vis. I prospektet sto det at minstemålet på drøyt to millioner kroner ville være nok til å finansiere driften til og med 2025, men også at selskapet planla årlige emisjoner.

Nå, derimot, har selskapet som skulle produsere solcelledrevne fritidsbåter meldt oppbud. 

Konkursen ble først omtalt av Finansavisen.

Overfor avisen forteller bostyrer Knut Skagen at selskapet hadde bygget to prototypebåter, og hadde to til under produksjon, som skulle selges til kunder. Én av kundene trakk seg imidlertid underveis, og det var nok for å senke Freepower-skipet.

Selskapet har tidligere deltatt i akseleratorprogrammene til Startup Norway og Katapult Ocean. Sistnevnte er selskapets største aksjonær, foruten gründerne, med knapt seks prosent eierskap.

I prospektet på Folkeinvest skisserte Freepower en utvikling som ville gi en selskapsverdi på én milliard kroner i 2025, gitt at prognosene om 250 kontrakter og 60 leveranser slo til. Slik gikk det derimot ikke, og pengene til folkeinvestorene er nå tapt.

Hva som skjer med boet, er foreløpig uklart. Overfor FA sier gründer  og daglig leder  Martin Bjurmalm at han er «lei» prosjektet, men at han kan være interessert i å være med å kjøpe innmaten om riktig investor melder seg.