Konserndirektør for økonomi og finans i KLP, Aage Schaanning.

Investering

KLPs «startup milliard» kan øke

KLP har tidligere sagt de har som mål å investere en milliard i ventures, nå åpner konserndirektør for enda mer.

Publisert Sist oppdatert

I forbindelse med Venture-konferansen i Trondheim intervjuet Finansavisen konserndirektør for økonomi og finans i KLP, Aage Schaanning.

Han har tidligere uttalt til Shifter at KLP har som mål å investere en milliard i startups. 

Uten at det virker som Schaanning nødvendigvis vil brette ut lommeboka med det første skriver avisen at det tidligere uttalte målet om en milliard, nå kan øke. 

– Til nå har vi kommittert 600 til 700 millioner kroner av den milliarden vi satte av. Så får vi se når vi har brukt opp rammen, om vi da skal allokere mer kapital. Men vi vokser jo jevnt og trutt, så hvis du tenker prosentvis, bør jo den milliarden vokse litt også, sier Schaanning. 

Det er ikke KLPs egne forvaltere som investerer i venture. De har engasjert eksterne til å håndtere den biten, blant annet Sintef Venture og Cofounder. 

Finansavisen stiller også Schanning spørsmålet om hva han synes venture er enten dyrt eller billig nå.

– Det er i hvert fall billigere nå enn det det var for et par år siden. Det spares til pensjon jevnt og trutt, og midlene må investeres. Stikkordet her er diversifisering. Vi prøver å investere over tid. I noen perioder vil kanskje omverden synes at det er kjempedyrt, men over tid vil vi også gjøre gode kjøp.