enhjørninger

Nina Heir i Katapult.

Katapult med to enhjørninger på én uke

Først ut var oppstartsbedriften Esusu. Nå er også Betterfly fra Chile verdsatt til én milliard dollar. Begge har vært med på akselerator-programmet til Katapult.

Publisert Sist oppdatert

Helt siden Tharald Nustad startet Katapult for seks år siden har teorien vært at selskaper som løser de virkelige problemene verden står overfor, også representerer de beste investeringsmulighetene.

I forrige uke kom nyheten som viser at teorien for alvor har begynt å kaste av seg.

Det har gått litt over tre år siden Katapult investerte 150.000 dollar i oppstartsbedriften Esusu fra sitt såkornfond.

For dette fikk de norske impact-investorene en eierandel på rundt åtte prosent. Da Softbank nylig ledet an i en emisjon på 130 millioner dollar, ble det amerikanske fintech-selskapet blir den første enhjørningen i porteføljen.

Katapult-sjef Nina Heir sa til Shifter da nyheten sprakk i slutten av februar at «det er en enormt stor seier for oss, og gir motivasjon til å fortsette å vise hva vi kan få til. Samtidig er dette bare ett case, vi hviler ikke på våre laurbær, men vi spretter noen bobler og klapper hverandre på skuldrene.»

Bare to dager senere har Katapult enda en anledning til å sprette bobler og klappe hverandre på skuldrene. Selskapet Betterfly har nå også fått enhjørningsstatus, melder Bloomberg.

På LinkedIn skriver Katapult-gründer Tharald Nustad:

«Jeg er veldig optimistisk for potensialet til ytterligere enhjørninger i Katapults eksisterende og fremtidige porteføljeselskaper.»