konkurs

Vaksine-forskning: Daglig leder Hubro Therapeutics Jon Amund Eriksen til venstre på labben.

Investinor-støttet kreftvaksine-oppstart konkurs

12 ansatte mister jobben som følge av Hubro Therapeutics-konkursen.

Publisert Sist oppdatert

– Grunnen er kort og godt at vi ikke klarte å finansiere neste utvikling i selskapet, forklarer gründer og daglig leder i Hubro Therapeutics Jon Amund Eriksen til E24 om konkursen.

Flere medier har tidligere meldt om at selskapet, som forsker på kreftvaksine, har slitt med pengeproblemer. 

Blant hovedinvestorene er Stein Erik Hagens Canica og statlige Investinor, som gikk inn i selskapet i 2019 og i flere omganger har tilført penger i påvente på ekstern finansiering. 

Eriksen understreker til nettavisen at finansmarkedet har vært ekstremt vanskelig de siste årene. Videre retter han kritikk til hovedinvestorene som han sier «kaster hele selskapet under bussen». 

– Selv om den kliniske fase 2-studien allerede var godkjent i UK, klarte vi ikke å finansiere studien i det vanskelige markedet, og da bestemte de største eierne at de ikke ville investere mer, sier Eriksen videre. 

Alle de 12 ansatte mister dermed jobben som følge av konkursen. Bostyrer opplyser til E24 at gjelden var på rundt 30 millioner under rekonstruksjonen, men at beløpet øker på grunn av konkursen.

– Hubro har sammen med sine eksterne rådgivere jobbet iherdig det siste året for å finne en løsning. Dette arbeidet har ikke ført frem, skriver Investinors kommunikasjonsdirektør Morten Bertelsen på e-post til E24. 

– Etter en helhetsvurdering har Investinor valgt ikke å delta videre. Vi konstaterer at grunnlaget for videre drift ikke lenger er til stede. Vi vil uttrykke vår medfølelse med de ansatte i Hubro, legger han til.