Kunstig intelligens

Bertil Helseth, daglig leder i Intelecy.

Intelecy prises til 193 millioner kroner - Yara investerer

Utvidet runden for å inkludere eksisterende eiere.

Publisert

I utgangspunktet skulle Intelecy hente tre millioner euro, men økte rammen til 3,25 millioner euro, tilsvarende omkring 38 millioner kroner, for å inkludere eksisterende eiere i runden.

Det skriver Dagens Næringsliv.

Transaksjonen priser selskapet til 193 millioner kroner, skriver avisen. Ankerinvestor er industrikjempen Yara. GC Rieber deltar også.

Shifter har flere ganger skrevet om Intelecy, som ble startet i 2017. Selskapet har en ambisjon om å gjøre kunstig intelligens til et verktøy for alle på fabrikken, og løsningen deres skal gjøre det mulig for bedriftens egne produksjonsansatte å bruke AI-modeller uten å hyre inn konsulenter eller egen utviklerkompetanse, såkalt «no-code».

På kundelisten finns store industriselskap i blant annet næringsmiddelindustrien, mineral- og metallutvinning, energiproduksjon og vann og avløp. Internasjonale selskap som Glencore, IFF og HeidelbergCement står på listen. I hjemmemarkedet har de blant annet kapret Tine.

Så sent som i høst hentet selskapet Anna Olsson som ny kommersiell direktør fra Cognite. I den sammenheng kom det frem at selskapet også hentet 11 millioner kroner i såkornskapital i fjor.

Den nye runden er ifølge DN ikke den siste. Pengene finansierer driften frem til våren 2025, og derfor planlegger Intelecy å gjøre en større kapitalutvidelse i løpet av andre halvår 2024.