Oppkjøp

Henter 33 millioner og kjøper opp proptech-oppstart

Opt-e har gjennomført en emisjon og kjøpt opp Clevair. 

Publisert

Shifter skrev om Opt-es oppkjøp av Clevair allerede på tirsdag, i forbindelse med at tidligere administrerende direktør i Clevair gikk over til Telenor-oppstarten Bldng. 

I en pressemelding torsdag melder Opt-e selv om oppkjøpet, i tillegg til at selskapet har gjennomført en emisjon på 33 millioner norske kroner. 

Clevair leverer automatisert optimalisering av ventilasjon i næringsbygg. Både Opt-e og Clevair har i følge pressemeldingen utviklet algoritmer som skal reduserer energiforbruk til fordel for miljøet og kundenes økonomi.

– Vi ser frem til å hente ut synergiene mellom de to selskapene, som vil styrke vårt markedstilbud med

bredere kompetanse innen energieffektivisering. Jeg ser frem til å bli bedre kjent med medarbeiderne i ClevAir og deres kunder. Med ClevAir i Opt-E-organisasjonen får vi en unik mulighet til å tilby våre kunder energieffektivisering både i prosessindustri, på skip, og næringsbygg, skriver Johnny Ballestad CEO i Opt-E i pressemeldingen. 

Opt-e spesialiserer seg på «Energy Saving as Service» for optimalisering av energiforbruket i pumper og vifter innen industri, maritim sektor og fiskeoppdrett. Selskapet har kontorer i Kristiansand og Oslo. 

Eviny Ventures er største investor i Clevair. 

– Vi er svært tilfreds med at ClevAir når blir en del av Opt-e som en ledende aktør innen energioptimalisering og har valgt å investere videre også i Opt-e, uttaler Roald Brekkhus, styreleder i ClevAir og investeringsdirektør i Eviny Ventures.