helsetech

Helsetech-selskapet Dignio jubler over at nasjonale anbefalinger er på vei

Etter åtte år med utprøving i regi av Helsedirektoratet, kom evalueringen endelig torsdag denne uka. Den slår fast at digital hjemmeoppfølging for pasienter skal rulles ut i 2022.

Publisert

Det norske helseteknologiselskapet Dignio leverer løsninger for å følge opp pasienter i deres eget hjem, enten via elektroniske medisindispensere eller gjennom deres softwareløsning.

Mens elektroniske medisindispensere har vært et nasjonalt råd fra Helsedirektoratet i flere år, har digital hjemmeoppfølging latt vente på seg.

– Vi har hatt pasienter på vår løsning for digital hjemmeoppfølging siden 2012, og vært en del av den nasjonale utprøvingen siden 2014. Hele veien har vi sett gevinster, men manglende nasjonale råd har vært svært begrensende med tanke på anskaffelser fra kommunene. Som et nystartet selskap har det vært veldig frustrerende, sier daglig leder i Dignio i en pressemelding.

Les også: Kommuneoverlegen satset knallhardt som gründer midt i pandemien

Evalueringen som ble publisert av Helsedirektoratet viser at digital hjemmeoppfølging gir økt trygghet og bedre helse for pasienter, fører til færre sykehusinnleggelser og er god ressursbruk økonomisk sett.

Helsedirektoratet varsler at de nye nasjonale rådene vil være utformet innen sommeren.

Dahle forteller at Dignio fikk mellom 70 og 80 kommuner på kundelista samme år som den nasjonale anbefalingen om elektroniske medisindispensere kom.

Nå håper han på samme effekt med en anbefaling om digital hjemmeoppfølging, en type helseteknologi som kan brukes til å følge opp et stort antall med dårlig helsetilstand gjennom at pasienter blant annet gjør målinger selv hjemme.

– Vi har merket en økende interesse for digital hjemmeoppfølging det siste halve året, i tråd med at Helsedirektoratet har hintet mye om at evalueringen ville være positiv, forteller Dahle.