FINANSIERING

Kristoffer Lande i Gobi.

Gobi henter syv millioner kroner

Etter å ha tatt videoselskapet internasjonalt tidligere i år, jekker Gobi-gründer Kristoffer Lande opp ambisjonene og henter frisk kapital.

Publisert Sist oppdatert

I fjor omsatte selskapet som leverer løsninger for videoinnhold i høydeformat («story») for 2,2 millioner kroner, det dobbelte av året før.

Blant hovedinvestorene i Gobi er spillmilliardær Morten Klein. Nå får han selskap av venturefondet Link Capital, som skyter inn syv millioner kroner i selskapet.

Transaksjonen ble gjennomført til en prising på 80 millioner kroner, som gir en verdi på 87 millioner kroner etter at pengene står på konto. Til sammenligning ble selskapet priset til 127 millioner kroner i 2017.

– Gobi sitt team sammen med selskapets globale ambisjoner trigget oss, sier Christian Rangen, styreleder i Link Capital, i en pressemelding.

Saken ble først omtalt av Finansavisen.

Etter emisjonen ser listen over de største aksjonærene slik ut:

  • Klein Invest AS: 24,12%
  • Kristoffer Lande: 13,08%
  • Andreas Øgaard: 12,35%
  • Gobi Founders AS: 8,18% (holding-selskap, 50/50 Lande og Øgaard)
  • Link Fund III AS: 8,03%

Gründerselskapet som ble etablert i 2015 gikk tidligere i år internasjonalt.

Veien dit har ikke alltid vært så Instagram-glossy. Kristoffer Lande har tidligere fortalt Shifter om de mange snuoperasjonene til selskapet.

Nå forventer han at høydeformatet tar over for dagens video-løsninger på de aller fleste nettsider i løpet av de neste 3-4 år.

– For oss er det såpass åpenbart at bruken av story-formatet på nett kommer til å vokse ekstremt raskt i løpet av de neste årene. Ved å øke likviditeten rigger vi nå selskapet for vekst samtidig som vi forvalter det teknologiske forspranget på en best mulig måte. Målet er å ta solide markedsandeler også i utlandet, og i løpet av de neste årene bli en sentral aktør globalt, sier han.

Teknologien har slått spesielt godt an innenfor utdanningssektoren og innen rekruttering, ifølge en pressemelding fra Gobi.

Blant de internasjonale kundene er Business Academy Aarhus og Barnard College. Sistnevnte er en del av Columbia University i New York.

Gobi planlegger å gjør en større kapitalinnhenting på 50 millioner kroner neste år, skriver Finansavisen.