investor

Ryan Petersen gründet Flexport, nå går han til Peter Thiels Founders Fund.

Flexport-gründeren blir partner i Peter Thiels Founders Fund

Skal fortsatt støtte opp om veksten i logistikk-selskapet.

Publisert Sist oppdatert

Ryan Petersen, grunnleggeren av logistikkselskapet Flexport, har sluttet seg til venturekapitalfirmaet Founders Fund som partner, ifølge en rapport fra Forbes. Bekreftelsen kommer fra Founders Fund selv til TechCrunch.

Petersen, som trakk seg som administrerende direktør for Flexport i august i fjor, bekreftet selv overgangen på Twitter:

– Jeg har sluttet meg til Founders Fund. Hvis du er ute etter hevn etter å ha blitt forrådt av en tidligere arbeidsgiver eller investor, eller er en fransk gründer som flykter fra sosialismen for å bygge selskapet ditt i Amerika, eller en Kristus-lik skikkelse av noe slag, vennligst ta kontakt.

I en e-post til TechCrunch sa Petersen at han aldri tenkte på å bli en VC. 

«Da jeg gikk av som CEP, tok et dusin eller så VC-firmaer kontakt med meg, men jeg jeg var bare interessert i Founders Fund. De forstår at jeg vil fortsette å støtte Flexport med så mye av min energi som jeg kan. Dessuten deler vi en felles filosofi om å støtte gründere. Founder Fund forandret VC-historien ved å snu den tidligere modellen der VCs ville prøve å erstatte gründeren med en mer erfaren CEO. Den rollen de har spilt får de ikke sin fortjente heder for.»

Petersen grunnla Flexport, en logistikkoppstart som siden oppstarten i 2013 har hentet inn 2,4 milliarder dollar i finansiering, ifølge Crunchbase. 

Founders Fund var en tidlig investor i selskapet, som sist hentet inn kapital i februar 2022 - en serie E på 935 millioner dollar ledet av Andreessen Horowitz (a16z) og MSD Partners, og som verdsatte selskapet til 8 milliarder dollar. Founders Fund deltok også i den runden.

Petersen har også støttet over 100 oppstartsselskaper som en engleinvestor, for eksempel Rippling, Mercury, Faire, Eight Sleep, Carta og Pulley. 

Sammen med broren sin, David, kom Petersen opp med ideen til Flexport i 2008 da de drev ImportGenius.com. Petersen gikk gjennom Y Combinator i vintergruppen 2013, og han gikk over til rollen som styreformann 1. mars.

Ved hjelp av egen programvare for frakt, doblet fullserviceselskapet for luft-, jernbane-, lastebil- og sjøfrakt omsetningen til 3,3 milliarder dollar i 2021, og flyttet nesten 19 milliarder dollar i bruttovarer gjennom plattformen sin. I mars fortalte Petersen American Journal of Transportation at Flexports estimerte inntekt i 2022 var 5 milliarder dollar.

Notisen er laget med ChatGPT og desket av Shifters redaksjon.