venture

Går av: Martin Bech Holte forlater ICP.

Flere nøkkelpersoner forlater Akers venture-satsing

Markedssituasjonen har endret seg, ifølge storkonsernet.

Publisert Sist oppdatert

Shifter har tidligere skrevet om det som skulle bli Kjell Inge Røkke og Akers nye venture-imperium. 

Nå melder Dagens Næringsliv  at lederen Martin Bech Holte forlater satsingen, sammen med to andre nøkkelansatte i Akers Industry Capital Partners (ICP) som var involvert i prosjektet.

Den opprinnelige satsingen omfattet et venture-fond for tidligfase-selskaper og en satsing på grønn infrastruktur. 

Lanseringen av venture-delen har imidlertid blitt utsatt, og det bekreftes nå at det ikke blir noe venture-teknologifond slik det var planlagt.

Kommunikasjonssjef Atle Kigen uttaler til avisen at satsingen vil få en ny form i stedet for den opprinnelig planlagte strukturen. 

I stedet for å etablere et eget venture-teknologifond, vil Aker nå samarbeide med industrielle aktører og vurdere eksterne partnerskap for å utvikle venture-virksomheten.

Den overordnede satsingen på kapitalforvaltning, ledet av tidligere oljefondssjef Yngve Slyngstad, hadde tidligere som mål å forvalte 1000 milliarder kroner på sikt. Slyngstad hadde også hentet flere ansatte fra Oljefondet for å bygge opp organisasjonen.

Markedssituasjonen har imidlertid endret seg betydelig siden 2021, påvirket av hendelser som krigen i Ukraina og energikrisen. Dette har også hatt konsekvenser for Akers industrielle satsinger, inkludert Aker Horizons.

Ifølge Dagens Næringsliv har ICP foreløpig mottatt 500 millioner kroner fra Aker for å etablere selskapet, men kapitalinnhenting til selve fondet har ennå ikke funnet sted.