RESULTAT

Gründertrioen Even Kjelland, John Modin og Harald Olderheim i Glint Solar.

Finner de beste områdene for utbygging av grønn energi: Slik gikk det med Glint Solar i fjor

Glint Solar økte omsetningen og satte investorpenger i arbeid i fjor.

Publisert Sist oppdatert

Glint Solar, et B2B SaaS-selskap grunnlagt i 2020 av Harald Olderheim, John Modin og Even Kvelland, rapporterte nylig sine økonomiske resultater for regnskapsåret 2022. 

Selskapet har utviklet programvare som forenkler prosessen med å identifisere de mest lovende geografiske områdene for utviklere av solparker, og hadde millioninntekter fra første stund.

I fjor oppnådde Glint Solar en omsetning på 5,3 millioner kroner, en økning på 1,5 millioner kroner eller 39 prosent sammenlignet med 2021. Imidlertid opplevde selskapet et negativt årsresultat på 3,4 millioner kroner i 2022, sammenlignet med et positivt årsresultat på 184.919 kroner året før.

Av årsregnskapet kommer det frem at gründertrioen fortsatt kontrollerer 51 prosent av aksjene i selskapet, noe som gir dem en betydelig innflytelse over beslutningsprosesser og strategisk retning.

På kundelisten kan Glint Solar blant annet skilte med børsnoterte Scatec.

I fjor sommer gjennomførte Glint Solar en vellykket kapitalinnhenting på tre millioner dollar. Momentum, Wiski Capital og Statkraft Ventures kom inn på eiersiden, og eksisterende aksjonærer deltok også.

I et intervju med Shifter i den sammenheng, fortalte medgründer Kvelland at selskapet tok sikte på å være verdensledende på feltet innen fem år, og at utvidelser fra sol til vind og batterier var aktuelt.

– Man trenger egentlig alle tre når man bygger gode systemer for fornybar strømproduksjon, sa han.

Denne notisen er generert av ChatGPT og desket av Shifters redaksjon.