Ladetech

CEO og gründer i Monta, Casper Rasmussen

Dansk ladetech-oppstart «gjør rent bord» – henter litt under én milliard i ny runde

Monta henter 80 millioner euro i ny finansieringsrunde ledet av Energize Capital. 

Publisert Sist oppdatert

Det danske ladeteknologi-selskapet Monta henter 80 millioner euro (omlag 910 millioner norske kroner) i en serie B finansieringsrunde

Det melder selskapet selv i et Linkedin-innlegg tirsdag. 

Runden ble ledet av Energize Capital, med GreenPoint Partners og Danmarks Eksport- og Investeringsfond som medledere. Quantum Light ble introdusert som ny investor, i tillegg til eksisterende partnere som Creandum, byFounders, AENU og Headline.

Shifter har tidligere skrevet om den danske oppstarts-raketten, som i 2022 hentet 300 millioner norske kroner – som verdsatte selskapet til 1,7 milliarder norske kroner etter under to år i bransjen. 

Monta utvikler en plattform som skal effektivisere og forenkle ladeopplevelsen, og gi operatører og bedrifter full kontroll over sine ladestasjoner.

Gjennom plattformen har eiere full oversikt over forbruk, priser, tilgjengelighet, transaksjoner og stabilitet, mens bilistene kan bruke Montas app til å lade med grønn og billig energi hjemme – og på offentlige ladestasjoner.

Selskapet har en rekke norske konkurrenter, blant annet Current, Ladeklar/Elaway, Chargebnb og thnxel, som tilbyr lignende eller deler av de samme tjenestene.

Selskapet trekker frem flere prestasjoner siden siste runde i innlegget. Blant annet skal selskapet ha seksdoblet veksten.

De fremhever også strategiske partnerskap med globale selskaper som Norlys, NRGi, Siemens, Uno-X Mobility, Egg, Rolec og andre, som har bidratt til å etablere selskapet.