HELSE

Daniel Ek og Hjalmar Nilsonne.
Daniel Ek og Hjalmar Nilsonne.

Daniel Ek henter 700 millioner kroner til kroppsskanner

Spotify-gründerens nye helse-startup får en annen kjent svensk entreprenør med på laget.

Publisert

Etter flere år med hemmelighold, lanserte Spotify-grunnlegger Daniel Ek tidligere i år helseteknologiselskapet Neko Health, sammen med Hjalmar Nilsonne.

Nå har selskapet hentet ekstern kapital for første gang, i en runde på totalt 60 millioner euro, tilsvarende knapt 700 millioner kroner.

Det melder den svenske avisen Dagens Industri.

Blant investorene er Skype-milliardæren Niklas Zennströms Atomico, det amerikanske selskapet General Catalyst og det tyske selskapet Lakestar. 

Før transaksjonen kontrollerte Daniel Ek 64 prosent av selskapet, mens daglig leder Hjalmar Nilsonne eide 31 prosent, skriver avisen.

Forretningsideen til Neko Health går ut på å forebygge sykdommer gjennom scanning av kroppen, som skal hjelpe leger med å stille diagnoser og identifisere potensielle helsefarer som kan forebygges.

DI skriver at millioner av datapunkter samles inn og analyseres ved hjelp av kunstig intelligens og en legevurdering. Hele besøket på en Neko-klinikk tar omtrent 45 minutter og skal koste rundt 1500 kroner.

Neko Health fikk mye oppmerksomhet ved lanseringen, og selskapet oppgir nå at det er 10.000 personer på venteliste for å teste skanneren.

– Den store etterspørselen har motivert oss til å se forbi vår egen horisont. For å akselerere videre går vi derfor sammen med eksterne investorer for første gang, sier Nilsonne til DI.

Kroppsskanneren er for tiden kun tilgjengelig i Stockholm, men Neko Health sier at nye klinikker snart vil lanseres i andre deler av Europa.

Powered by Labrador CMS