helse

Daniel Ek og Hjalmar Nilsonne
Daniel Ek og Hjalmar Nilsonne

Spotify-gründeren med ny helsesjekk-startup

Daniel Ek har startet opp Neko Health for å styrke helsevesenets arbeid med forebygging.

Publisert Sist oppdatert

Nettstedet Sifted melder at Daniel EK står bak det nye selskapet Neko Health som skal tilby scanning av kroppen, og slik hjelpe leger med å stille diagnoser og identifisere potensielle helsefarer som kan forebygges.

– Det å oppdage og forebygge alvorlige helseproblemer tidlig kan bety at vi kan unngå både menneskelig lidelse og høye sosiale helsekostnader. Med vår teknologi og AI, blir dette mulig i fremtiden. Dette kan bli basis for en helt ny æra innen helse, sier Hjalmar Nilsonne som er medgründer i Neko Health til Sifted som meldte om ryktene allerede i november, men nå har fått det bekreftet.

Faktisk ble mor-selskapet startet allerede i 2018, men arbeidet med selskapet har foregått i hemmelighet.

Vekstselskapet hentet 50 millioner kroner sist høst, og nå er den første klinikken åpnet i Stockholm.

EK sier selv at det er rart at vi siden sekstitallet har måttet undersøke bilene våre årlig, mens kroppene våre går uten årlige sjekker.

En sjekk skal koste rundt 1500 svenske kroner og ta rundt 15 minutter på den etablerte klinikken i Stockholm.

På denne tiden skal det samles inn rundt 50 millioner datapunkter om hud, hjerte, kar, luftveier, inflammasjon og mer. Testene blir deretter undersøkt av 35 leger, forskere og teknikere spredt rundt i Europa.

Bra fart i Spotify

Daniel EK la denne uken frem tall for musikkstreaming-giganten Spotify som han startet for snart 17 år siden. Tallene ble godt mottatt av markedet, Spotify-aksjen er opp 50 prosent så langt i år, riktignok etter kraftig nedgang i året før.

Powered by Labrador CMS