oppkjøp

Lars Petter Kjos (produktdirektør) og Rolf Risnes (daglig leder) i Motimate.
Lars Petter Kjos (produktdirektør) og Rolf Risnes (daglig leder) i Motimate.

Ble slukt av Kahoot: Nå hopper Motimate-gründerne av toget

Planen var egentlig å bli med videre, innrømmer Lars Petter Kjos og Rolf Risnes, men nå slutter de seg til klubben av gründerne som kaster kortene etter å ha solgt til Kahoot.

Publisert Sist oppdatert

Oppstartsselskapet Motimate tilbyr en digital løsning til bedrifter for internopplæring og kommunikasjon, og landet tidlig kunder som DNB, Skatteetaten, Varner-gruppen, TV 2 og Jernia.

Etter flere måneder med forhandlinger, solgte gründerne Lars Petter Kjos og Rolf Risnes selskapet til Kahoot våren 2021. Avtalen hadde en verdi på mellom 25 og 27 millioner dollar, tilsvarende i overkant av 200 millioner kroner.

Gründerne av Motimate skulle bli med videre. Nå melder derimot duoen på LinkedIn at reisen er over, mindre enn et år etter oppkjøpet:

«Selv om planen vår var å være med videre på ferden med Motimate så ble det ikke slik. Motimate er nå et solid selskap, og vi er sikre på at fremtiden ser lys ut for både Motimate og Kahoot», skriver de.

Ingen plan B

Duoen avviser overfor Shifter at det ligger en konflikt bak avgangen. De har imidlertid ingen umiddelbar plan om hva de skal foreta seg nå.

«Vi har aldri en plan B - vi går alltid all in, så det arbeidet starter nå. Det er like viktig å avslutte noe, som det er å starte noe. Nå skal vi nullstille og se hvilke muligheter som finnes, men en ting er sikkert - det handler alltid om menneskene,» skriver de to.

Flere avhoppere

Motimate-gründerne er ikke de første «innkjøpte» gründerne som kaster kortene etter kort tid i Kahoot-systemet. Actimo-gründer Eske Gunge sluttet også et drøyt år etter Kahoot kjøpte selskapet han startet.

I et intervju med Shifter pekte Gunge på nettopp oppkjøpet av Motimate som spesielt vellykket med tanke på å kombinere flere selskapskulturer. Nå har altså ledelsen i begge selskapene forlatt moderskipet.

LES OGSÅ: Hvor lenge bør gründeren lede selskapet?

Aldri prestisje eller penger som motiverte

Gründerne har ikke solgt seg ned eller ut som følge av exiten.

Kjos og Risnes skriver på LinkedIn at ingen av dem er drevet av penger og prestisje, og viser til at de to har startet flere selskaper i løpet av sine mer enn 20 år sammen.

«Noen med mer suksess enn andre, men felles for de alle: motivasjonen vår har aldri vært prestisje eller penger. Det har alltid handla om å skape. Eller rettere sagt - om det å bygge noe sammen med andre mennesker. »

Shifter kommer tilbake med mer!

Powered by Labrador CMS