Bergen Carbon Solutions inngår intensjonsavtale med Yara

Publisert Sist oppdatert

Den nye intensjonsavtalen mellom Bergen Carbon Solutions (BCS) og Yara ble gjort kjent offentlig i en børsmelding onsdag.

Avtalen tar sikte på å sammen utvikle løsninger for karbonfangst- og utnyttelse.

Partene går umiddelbart i gang med en mulighetsstudie på Yaras industriområde på Herøya, og tar sikte på å inngå en endelig avtale høsten 2021.

– Vi er begeistret over å annonsere en LOI (Letter Of Intent, intensjonsavtale, journ.anm.) med Yara, som fremhever den nasjonale interessen for Bergen Carbon Solutions' grønne karbonnanofiber-teknologi, uttaler CEO Jan B. Sagmo i BCS i meldingen.

Karbonnanofiber som materiale har stor styrke og lav vekt, samtidig som det tåler både høy varme og leder elektrisitet. Materialet har et stort marked, både innen flyindustrien, bilindustrien, sportsartikler, elektronikk, bygg og anlegg, energi og andre områder.

I dag produserer Bergen Carbon Solutions rundt 1,5 kilo karbonnanofiber i uka i sitt testanlegg. Målet er å skalere dette kraftig opp. I inngangen til 2022 skal produksjonen ligge på 6 tonn. Målsetningen er å ha 40 moduler for produksjon av karbonnanofiber innen utgangen av 2025.

– Lykkes vi med det, vil det gi oss en milliardomsetning, sa Sagmo til Shifter i vår.

Finn Blydt-Svendsen (t.v.) og Jan Børge Sagmo i Bergen Carbon Solutions.