Roboter

Humanoide roboter: De menneskelignende robotene skal gjøre arbeidsoppgaver som kan være farlig for mennesker.

Amerikansk selskap henter syv milliarder fra Bezos og Nvida til menneskelingnende robot

Nok et selskap henter svimlende sum for å utvikle menneskelignende roboter. 

Publisert Sist oppdatert

Figure Ai henter 675 millioner dollar (tilsvarende syv milliarder kroner) i en investeringsrunde ledet av tungvektere som chipgiganten Nvidia, Amazon-grunnleggeren Jeff Bezos og Microsoft.

Det melder flere amerikanske medier. 

Det amerikanske oppstartsselskapet ble startet i 2022 og utvikler menneskelignende roboter som skal utføre jobber som er farlige eller på andre måter uegnede for mennesker. 

Figure Ai kunngjør også et samarbeid med Chatgpt-skaperen OpenAi for å utvikle kunstig intelligens til de humanioide robotene.

Med den massive investeringen blir Figure Ai nå verdsatt til 2,6 milliarder dollar, tilsvarende 27 milliarder kroner, og sikter på å masseprodusere robotene.

Det er neppe første gang man hører om selskaper som utvikler menneskelignende roboter.  Analytikere spår at robotmarkedet vil produsere opptil en kvart million roboter innen 2023, ifølge investeringsbanken Goldman Sachs.

Shifter har en rekke ganger skrevet om det OpenAi støttede Moss-selskapet 1X Technologies som også jobber med å utvikle roboter. For rundt en måned siden hentet selskapet én milliard kroner fra  EQT og Samsung

I tillegg planlegger Amazon-støttede Agility Robotics å produsere 10.000 roboter per år.

Bilprodusenten Tesla har planer om å produsere en robot ved navn Optimus. 

Investeringsselskapet Goldman Sachs forventer at robotmarkedet vil produsere en kvart million roboter innen 2023.