Den amerikanske delstaten Indiana saksøker den kinesisk-eide sosiale medieappen Tiktok.

Amerikansk delstat saksøker Tiktok

Indianas riksadvokat Todd Rokita opplyser at delstaten vil saksøke appen Tiktok for upassende innhold for mindreårige og dårlig sikring av brukerdata.

Publisert

I rettsdokumentene hevder Rokita at appen inneholder usømmelig og upassende innhold til tross for at Tiktok hevder de skal være passende for brukere ned i 13-årsalderen.

Videre hevder riksadvokaten at appen lagrer sensitiv brukerdata, men lurer brukere ved å hevde at informasjonen er trygg hos dem.

– I det minste skylder selskapet forbrukerne sannheten om hvorvidt aldersgrensen passer innholdet og hvor utrygg brukerdataen de samler inn faktisk er, sier Rokita i en uttalelse.

Tiktok eies av det kinesiske selskapet Bytedance, som flyttet sitt hovedkvarter til Singapore i 2020.

Selskapet har havnet i søkelyset i USA flere ganger de seneste årene, særlig blant republikanere som har hevdet at den kinesiske staten kan få tilgang til brukernes søkehistorikk. Rokita er republikaner.

Tiktok sier selv i en uttalelse at de tar brukersikkerheten svært alvorlig og at de forhandler med USA for å imøtekomme alle forespørsler knyttet til landets nasjonale sikkerhet.

(©NTB)